Nu draait het systeem op 2x 8 strings en het verschil is enorm. Met 6 panelen en 2 verschillende dakoppervlakken wordt de keuze inderdaad beperkt. Het is dus ook een redelijk simpel apparaat. Na bijna twee jaar soebatten, eindelijk jl. Het is inderdaad erg druk dus niet altijd tijd om alles bij te houden. Met vriendelijke groet, Vincent de Wilde. Er zit alleen geen omvormer bij. De MPP curve nr1 zonder schaduw is zoals hierboven weer gegeven.

Doe ik het dan goed? Beste Lex, Ik heb met plezier de theorie boeken gelezen. Een omvormer kan beschadigen bij omgekeerde spanning. Hoe kan die 16 Amp automaat er nou uitgaan bij een SMA , dat moet toch gemakkelijk kunnen? Maar daarvoor was de oplossing om met een Y connector 1 string om allebei de ingangen te zetten. Met name is software schaduw analyse kan het wel eens een stuk minder zijn.

Alan Wade Selected as Official Course Designer for 2019 Palm Beach Masters Series

Of de zonnepanelen bij de dakkapel een groot effect hebben kan je bepalen met speciale schaduw software. Na het middaguur komt pas de zon erop. Geachte heer Lex, Misschien kan u mij helpen te verduidelijken wat ik nu echt moet doen volgens mijn uitleg hieronder. Sinds de grootschalige komt van 3 optelen omvormers jaren geleden wordt deze niet meer gebruikt.

Aangezien het slechts 6 panelen betreft zou ik liever de 6 panelen in een string aansluiten. Dan kan het lekker stromen, en wordt het stroompje niet geknepen. Dat is inderdaad de kracht van Solaredge maar de omvormer moet ook bij de optelle passen. Ik heb wel een vage datasheet gevonden. Dit kan je door een installateur door laten meten. Had het bevestigings mailtje niet gezien.

  BINGO YUMITOS COMEDY STARS JANUARY 2 2014

Natuurkunde Hoofdstuk 3 by Hasan Aksu on Prezi

Deze app is essentieel voor een elektricien. Hier moet je rekenen met de spanning als het paneel graden is. Nu zit ik de berekeningen na te lopen en vraag ik me af of ik niet beter af zou zijn met een Growatt ML.

Kunnen deze panelen allemaal aan 1 string of is dit niet verstandig. Een 2e vraag bij dit project is dat ik de panelen op een plaats wil installeren waar het bijzonder veel moeite kost om een aparte groep in de meterkast te gebruiken.

Alan Wade Selected as Official Course Designer for Palm Beach Masters Series –

Technisch gezien is het redelijk goed opgelost. Omdat de Goodwee geen 2 MMP trackers heeft heb ik mijn twijfel, omdat ik met 2 verschillende dakvlakken heb. Ik heb een installatie van 19 modules van Wp, met een voorziene opbrengst van Kw per jaar.

Schaduw is natuurlijk nooit goed maar soms is het niet anders. Normaal gesproken kan je zonder problemen 1 MPP aansluiten. De afstand tussen beide velden is denk ik ongeveer 40 meter. Door de grote knop op de omvormer op OFF te zetten en dan weer op ON keert mijn vermogen weer terug op het display naar zeg W — W afhankelijk van het weer.

An error occurred.

Bovenstaande is alleen in de ochtend als het zonnetje doorkomt. Wellicht kan u software gebruiken die bij de omvormer hoort. Als we kijken naar de datasheet van een standaard zonnepaneel van watt dan staan daar 4 getallen in parzllel betreft stroom en spanning.

Maar zoals u het beschrijft kan het inderdaad wel. De panelen liggen gewoon hetzelfde op het dak naast elkaar, zonder schaduw.

  TOTO E LA MALAFEMMENA FILM COMPLETO

De Omniksol kan niet meer dan watt op 1 string aan en gaat parallrl opbrengst dan aftoppen. Gezien de ligging zou de Westzijde het grootste rendement kunnen opleveren. Met naar ik denk zal die dat proberen met dezelfde omvormer?? In deze configuratie moeten de strings wel gelijk aan elkaar zijn. In het geval van Oost of West kan ook schaduw in de vroege en late uren voor een stuk minder opbrengst zorgen.

Als er verschil in merk is kan dit meer uitmaken dan het type cel. Allereerst hartelijk dank voor je website en E-book! De situatie die u schets kan prima. Ik heb een vraag over MPP en 2 strings: Door veel wisselende schaduw op onze panelen overwegen we om aan onze bestaande installatie met SMA omvormer de optimizers van solaredge met IndOp technologie toe te voegen. Grootste deel van de dag is er geen schaduw op de panelen.

Dit is dus het probleem in uw geval. Ik heb de omvormer al ingesteld op opti track schaduwmanagement. Ik weet niet hoe ik mijn installatie terug op toeren kan krijgen. Heeft een paneel dus meer last van directe slagschaduw waardoor het zwart wit gezien beter presteert bij diffuus daglicht ivm ruimtegebrek heb ik dus in december last van slagschaduw ik hoop in de zomer geen last van deze schaduw te hebben en mooie rendementen te halen.